Fanø Drikkefestival

 

 

 

 

 

Øl blev opfundet ved et uheld - uheldet bestod i, at det ikke blev opfundet noget før. (Monrad & Rislund)

 

Vis mig en mand, der ikke drikker, og jeg skal bevise, at han er halv kamel. (W.C. Fields)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fanø Drikkefestival 2017

... blev en succes

 

Det blev så godt, som vi håbede.

Vi skulle gøre en masse ting - og lære af fejlene. Og dem var der nogle stykker af.

Vi havde fantastisk godt vejr, mens Esbjerg og opland stod under vand. Vi så godt himlen og skyerne, der drev nordom øen.

Så mange gode mennesker, så gode smagsoplevelser, så gode drikkevarer.

Og festivalgruppen var suveræn. Et dybt buk for den seriøsitet, venlighed og det gode humør, som trods trængsler og lidt overfyldt telt var positive og konstruktive hele vejen igennem.

Kæmpe tak til Susanne, Simon, Magnus, Niels, Torben, Anders, Ulla, Lone, Anette, Søren

Nils Thorlund og Flemming Harbo sagde ja til at spille med i Hegnet Band, det blev stort.

Kogekonens chokolade og Apels Food Truck var rigtig gode samarbejdspartnere og med til at give festivalpladsen et rigtig festivallook - og gode madvarer.

Kryddersnapsene var doneret af Peter Bramming og Kirsten Stidsholt.

SuperBrugsen var en suveræn partner under hele processen. En stor tak til Bent og Hans Jørgen og de andre, som blev overrendt af os - før, under og efter.

 

 

 

Ideen til drikkefestivalen opstod en solrig dag under Fanø Strikkefestival. Mange kvinder, få mænd, siver op og ned ad Hovedgaden, hvilket uvægerligt må give den iagttagende mand det indtryk, at strikkeglade kvinder sagtens kan klare sig uden mænd. Vi blev enige om at man da måtte gøre noget for de mænd, som af en eller anden grund var taget med konerne til Fanø.

 

Ihukommende Dirch Passers monolog 'Op og då' fra Cirkusrevyen 1973, hvor han ikke kan sige 'strikke', men 'drikke' i stedet ('min mor drikker'), faldt den skøre og sjove ide os ind at tilføje strikkefestivalen et vedhæng, nemlig en drikkefestival. Den lå lige til højrebenet. Hvor strik er en kvindelig hjertesag, er drik en mandig. Drik, ikke druk.

 

En facebook-side, Fanø Strikkefestival blev oprettet for at sprede rygtet. Venner har kommenteret, efterlyst seriøsitet, forelået sugerør som 'drikkepinde', om at hverve Aqua ('vand') til at spille, bruge Whiskey In The Jar som åbningssang, Alle typer drikkevarer skulle præsenteres, drikkekulturen på øen forfines.

Mange luftkasteller hænger endnu deroppe i deres luftige barduner, og før de kan materialiseres, har vi besluttet at lægge en føler ud.

Fanø Drikkefestival 2017 i pilotformat er en realitet.

 

Fanø Drikkefestival 2018 ligger parat på pc'en og vil som en gøgeunge vokse til en selvstændig begivenhed sandsynligvis på et andet tidspunkt end Strikkefestivalen.

Vi arrangerer, faciliterer, engagerer og forhandler det hele på plads. På frivillig basis.